tandenbleek praktijk alkmaar voor wittere tanden

Veel gestelde vragen!

Alle vragen op een rijtje

Veel gestelde vragen

Is peroxide gevaarlijk voor je tanden?

Door waterstofperoxide kan de wortel van de tand van buitenaf worden afgebroken. Dit is zeer moeilijk weer te herstellen. Daarom raden wetenschappers af om bij het bleken van tanden een hoog gehalte waterstofperoxide te gebruiken. Echter kan waterstofperoxide wel veilig in een laag percentage worden gebruikt.

Is tanden bleken pijnlijk?

De behandeling zelf is niet pijnlijk! Na de behandeling kunnen de tanden iets gevoeliger zijn, maar dit is per persoon verschillend en trekt binnen 24 uur weer weg.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

1. Doe de fingerbrush om de wijsvinger van de cliënt en spray de glansspray op de fingerbrush
2. Vraag de cliënt om de tanden te poetsen met de fingerbrush
3. Plaats de mondspreider in de mond(hoeken) van de cliënt
4. Breng de bleekgel direct aan op de tanden en verdeel deze met het kwastje
5. Zet de lamp aan en richt de lamp gedurende 20 tot 25 minuten op de tanden
6. Verwijder de gel van de tanden
7. Herhaal, indien nodig, stap 4 tot en met 6

Is tanden bleken bij EchtWit schadelijk?

De bleekgel waar EchtWit je tanden mee bleekt is niet schadelijk. In de bleekgel die wij gebruiken zit geen peroxide. Peroxide is een lange tijd het meest gebruikte tanden bleekmiddel geweest, dit omdat het de tanden erg wit maakt. Echter kan peroxide je tandvlees en gebit erg aantasten. Om deze reden mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten nog met peroxide (6%) bleken.

Hoelang blijft het resultaat?

Dit is per persoon verschillend. Drinkt je veel koffie, thee, frisdrank en rookt je? Dan zal het resultaat minder lang blijven als bij iemand die dit niet doet. Wij raden aan om elke 3 maanden je resultaat bij te houden met 2-4 behandelingen.

Is de behandeling geschikt voor iedereen?

Ja, de behandeling is voor iedereen schikt. Twijfelt je ergens over? Kom dan langs voor een gratis consult om dit met een van onze ervaren tanden blekers te bespreken.

Is er een minimum/ maximum leeftijd?

Onze minimumleeftijd is 18 jaar. Er is geen maximumleeftijd.

Wat als ik een kroon of brug heb?

De originele kleur van de brug of kroon verandert tijdens de behandeling niet mee. De behandeling zorgt er wel voor dat vlekken van uw brug of kronen worden verwijderd. De behandeling zorgt ervoor dat de originele kleur van de kroon of brug terug wordt gebracht, maar kleur dus NIET mee met de rest van je gebit.

Hoe behoud ik het beste met mijn resultaat?

Om je resultaat zo lang mogelijk te behouden raden wij het EchtWit nabehandeling pakket aan. In dit pakket zit een bamboe tandenborstel, bamboe charcoal toothpaste en activated charcoal powder.

Hoe wit worden mijn tanden?

Ook dit is per persoon verschillend! Hoe gekleurder de tanden hoe meer sessies je nodig zal hebben om je tanden EchtWit te krijgen.

Hoe lang na het tanden bleken mag ik eten en drinken?

Nee! Probeer de eerste 3 uur na de behandeling zo min mogelijk te eten, en alleen water te drinken. Na deze 3 uur kan je weer eten en drinken, maar probeer 24 uur lang kleurstoffen te vermijden. Producten zoals koffie, thee, frisdrank en rode wijn kunnen het resultaat verminderen.

Zijn vullingen in het front van het gebit een reden om niet te bleken?

Nee, dat hoeft niet. Wel is het verschillend per vulling hoe deze mee kleurt. Wij adviseren bij twijfel om dit te overleggen met je tandarts of mondhygiënist.

Kan ik voor de behandeling nog wat doen voor een beter resultaat?

Voor het beste resultaat raden wij aan eerst het tandplak en tandsteen van je tanden te verwijderen. Dit kleurt niet mee met de rest van de tanden en kan een rand onder het tandvlees achterlaten. Wij kunnen met ons polijstmachine de meeste tandplak wel verwijderen, tandsteen moet je bij de tandarts of mondhygiëniste laten verwijderen.

Plan nu jouw bezoek!